Van 9/11 naar 2030

Wij actualiseren ons maatschappelijk vertrekpunt, laten het verhuizen van het verleden (9/11-2001) naar de toekomst (2030).

Wij willen graag de dialoog inzetten voor de doelen van de wereld voor 2030, de zgn. ‘Global’ Goals, de 17 ‘Sustainable Development’ Goals, de SDG’s, zoals vastgesteld door de Verenigde Naties in 2015.

The SDG’s are a shared blueprint, a universal call to action for partnership (17), peace (16) and prosperity (7-12) for people (1-6) and the planet (13-15), now and into the future.

The SDG’s recognize that ending poverty (1) and other deprivations (2) must go hand-in-hand with strategies that improve health (3, 6) and education (4), reduce inequality (5), and spur sustainable economic growth (7-12) – all while tackling climate change (13) and working to preserve our oceans (14) and forests (15), to get peace (16) and partnership (17).

In de week van de dialoog willen we graag 1) associaties, 2) beste ervaringen, 3) dromen en 4) acties met elkaar delen over zorg, onderwijs, gelijkheid, duurzame gemeenschappen, klimaat, vrede, partnerschap, et cetera.

Ons idee is om dit jaar zo met elkaar een eerste versie te maken van het SDG-verhaal voor Eindhoven op basis van de dialoog.

We zouden graag met elkaar het verhaal aan het einde van het jaar aanbieden aan de Eindhovense gemeenschap, waaronder de gemeente en de politiek !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *